Heb je een mail van de ‘Rabobank’ gekregen waarin staat dat je bankpas binnenkort verloopt? Doe hier dan niks mee! Het bericht is verstuurd door oplichters die jouw bankpas willen ontfutselen.

Volgens het bericht verloopt je huidige bankpas binnenkort. Je kan een nieuwe aanvragen, die ongeveer 35 euro zal kosten. Als je meedoet aan het recycleprogramma, is je nieuwe pas gratis. Je kan je bankpas recyclen via de link in het bericht. Doe het niet!

Telefoonnummer opgeven
De link stuurt je door naar een phishingsite. Hier moet je je telefoonnummer opgeven en word je gebeld met verdere instructies. Je wordt waarschijnlijk gevraagd om je bankpas op te sturen naar een bepaald adres, maar dit adres heeft niets met de Rabobank te maken. Waarschijnlijk leidt dit adres naar een woonwijk ergens in Nederland. Hier hengelen de fraudeurs je bankpas uit de brievenbus.

Stuur je bankpas niet op
Krijg jij een bericht van je bank, waarin staat dat je je bankpas moet opsturen of ‘recyclen’? Gooi het bericht dan gelijk weg. Geen enkele bank zal je vragen om je bankpas op te sturen. In plaats daarvan krijg je een nieuwe pas toegestuurd, die automatisch wordt geactiveerd als je hem voor het eerst gebruikt. Om die reden kan je deze valse mail gerust weggooien.

Bron: opgelicht.nl